Aanbevolen - Aanbieders van Live Stream

Lees over de verschillende aanbieders van live stream op de Belgische markt.

Q2

Q2

 Aanbieder van Belgisch voetbal

 Nederlands sprekende commentatoren

 Makkelijk overzicht

Belgisch voetbal mag misschien niet direct aansprekend zijn; het volgen van de wedstrijd via Q2 maakt het zeker de moeite waard!

Q2

Als onderdeel van de Vlaamse Media Maatschappij, is het te begrijpen dat Q2 profiteert van de kennis en ervaring die aanwezig is binnen de grotere organisatie. Q2 stond vroeger bekend als Kanaal 2, maar heet sinds 2008 Q2.

Live streaming

Q2 zendt met name voetbalwedstrijden uit, maar doet meer dan de wedstrijd alleen. Alle wedstrijden worden zowel vooraf als achteraf besproken met studiogasten die deskundig commentaar geven. Het zijn veelal experts uit de industrie. Q2 richt zich met name op Vlaams België en Nederland, waardoor het merendeel van het commentaar in het Nederlands is. Toch mag dat de buitenlandstalige voetballiefhebber er niet van weerhouden om van dit kanaal te profiteren. Q2 is professioneel en weet de wedstrijd goed in beeld te brengen; of je de commentator nu wel of niet verstaat: je zult nauwelijks tot niets van de actie missen.

Ondersteuning

Belgen zouden geen Belgen zijn wanneer ze niet tot het uiterste zouden gaan om je te helpen. Zo ook met vragen over de online feed. Stuur ze een mail, en voor je het weet heb je een antwoord terug. Of dat altijd het antwoord is dat je zoekt, valt te bezien. De techniek van Q2 is beperkt, dus moet je niet al te veel van hen verwachten. Hun Support is vriendelijk en goed, maar uiteindelijk zijn ook zij beperkt tot wat de aanbieder te bieden heeft. Dat moet je er echter niet van weerhouden om de vraag te stellen; het antwoord kan verrassend zijn!

Website usability

Wie alles over voetbal wil weten en zien, is bij Q2 aan het juiste adres. Wedstrijdvoorbeschouwingen en nabesprekingen worden integraal uitgezonden. Het commentaar is neutraal en deskundig. Wat dat betreft heb je bij Q2 zeker geen klagen. De techniek is eenvoudig en verwacht geen kunst- en vliegwerk om te kunnen profiteren. Liefhebbers van voetbal in België zullen daarom zeker datgene vinden wat ze zoeken.

Onze eigen ervaring

Q2 is goed voor liefhebbers van Belgisch voetbal. Dat kunnen er verdacht veel zijn. Misschien mag de competitie aldaar niet zo aansprekend zijn als die van, pakweg, Frankrijk, Duitsland of Engeland; het Belgisch Nationaal Elftal liet op het WK 2014 in Brazilië zien dat het met de internationale top kon meekomen. Wij waren aangenaam verrast door de hoeveelheid informatie voor en na de wedstrijden en de deskundigheid van het commentaar. De technische ondersteuning was wat beperkt, maar dat kun je de mensen achter de schermen niet kwalijk nemen. Q2 is zeker de moeite, hoewel de grafische oriëntatie wat beperkt is.

Het verdict

Q2 zal zeker op 1 staan bij ons wanneer we wedstrijden uit de Belgische competitie, of internationale wedstrijden waar Belgische belangen op het spel staan, worden uitgezonden. Daarbuiten is hun aanbod beperkt. Er zijn, tenslotte, vele andere aanbieders van wedstrijden in de Engelse en Spaanse competitie die goed op de hoogte zijn van het reilen en zeilen van de clubs in deze competities. Natuurlijk blijft sport op Belgische zenders altijd leuk; al is het alleen al vanwege het commentaar.